PREHOD,d.o.o.
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

Vrtno pohištvo na Facebook-u

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK POSLOVNI DAN  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA 15:00-19:00  
  ČETRTEK 15:00-19:00  
  PETEK 15:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: +386 (0)4 281 03 00
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • ZANIMIVO

  posebnosti vrtnega pohištva

Domov > Vrtno pohistvo > Vrtne mize

VRTNE MIZE

Vrtne mize so lahko različnih velikosti in oblik ter izdelane iz različnih materialov: iz lesa, kombinacije lesa in kovine, v zadnjem času so priljubljene tudi vrtne mize iz kovine v kombinaciji s steklom različnih barv.

Vrtne mize si lahko ogledate v prodajnem salonu eksperimentalnega studia PREHOD v Kranju.

Vrtni stol in vrtna miza sta med osnovnimi in najpomembnejšimi elementi vrtne garniture. Olajšata nam zunanje bivanje in hkrati izkazujeta osnovni slog vrtne ureditve.
Izbira vrtnih stolov in vrtne mize je pomembna tako z vidika uporabnosti kot tudi skladnosti z drugimi elementi na vrtu.

Vrtna miza - O-ZON

Vrtne mize - eskperimentalni studio PREHOD.

Sodobni modni trendi pri vrtnem pohištvu narekujejo enak slog pri vseh elementih kolekcije. Pri oblikovanju novih kolekcij so odločilni materiali. Vsako leto se dodajajo novi, ki oblikujejo nove časovne smernice.

lesene vrtne mize

kovinske vrtne mize

steklene vrtne mize

keramične vrtne mize

vrtne mize iz akrilnega kompozita

raztegljive vrtne mize

zložljive vrtne mize

pravokotne vrtne mize

kvadratne vrtne mize


Vrtna miza VIGOR, aluminij-lesVrtna miza VIGOR Vrtna miza VIGOR
 
 

Vrtna miza ZIDIZVrtna miza Zidiz Vrtna miza ZIDIZ
 
 

Vrtna miza BRANCHVrtna miza Branch Vrtna miza BRANCH
 
 

Vrtna miza NATAL ALU TEAKVrtna miza Natal Alu Teak Vrtna miza NATAL ALU TEAK
 
 

Lesena vrtna miza XQIVrtna miza XQI Vrtna miza XQI
 
 

Vrtna miza DANSKVrtna miza Dansk Vrtna miza DANSK
 
 

Lesena vrtna miza Kos TeakVrtna miza Kos Teak Vrtna miza         KOS TEAK
 
kolekcija

Vrtna miza TaboelaVrtna miza Taboela Vrtna miza
TABOELA
 
 

Vrtna miza MirtheVrtna miza Mirthe Vrtna miza  MIRTHE
 
 

Miza Ninix, kovina-stekloVrtna miza Ninix Vrtna miza NINIXkovina inox-steklo
katalog NINIX
kolekcija

Miza Ninix, kovina-stekloVrtna miza Ninix Vrtna miza NINIXkovina inox-steklo
katalog NINIX
kolekcija

Miza Ninix, kovina-stekloVrtna miza Ninix Vrtna miza NINIXkovina inox-steklo
katalog NINIX
kolekcija

Miza O-zon, kovina-lesVrtna miza O-ZON Vrtna miza O-ZONkovina-les
katalog O-ZON
kolekcija

Miza O-zon, kovina-stekloVrtna miza O-ZON Vrtna miza O-ZONkovina-steklo
katalog O-ZON
kolekcija

Miza Ninix, kovina-stekloVrtna miza Ninix Vrtna miza NINIXkovina-steklo
katalog NINIX
kolekcija

Vrtna miza Ozon, kovina-stekloVrtna miza O-ZON Vrtna miza O-ZONkovina inox-steklo
katalog O-ZON
kolekcija

Kako izbrati vrtno mizo?

Z izbiro mize si določimo osnovne smernice za izbiro preostalega pohištva.
Okrogle mize narekujejo enakovredne stole, ki imajo lahko naslonjala za roke ali so brez njih, izjemoma imajo lahko povišano naslonjalo. Če izberemo kvadratno mizo, lahko stole kombiniramo s klopmi. Pravokotne mize dopuščajo več vrst stolov, na koncu mize si lahko omislimo počivalnike, ki so glede uporabnosti odlična izbira. Če želimo vrtno pohištvo pospraviti, izberimo zložljive stole in mize.
Kdor ima na vrtu ali terasi dovolj prostora, naj izbere veliko vrtno mizo, z več stoli, kajti na vrtu si želimo sproščenosti in prostor za razne aktivnosti. Na vrtu nimamo odlagalnih polic in omar, zato so sklede s sadjem, hrana, časopisi, igrače in svinčniki ponavadi na mizi.
Pri vrtnih zabavah bo velika miza pravo olajšanje in tudi dogajanje bo lahko dobilo nove razsežnosti. Lahko si omislimo še manjšo zložljivo mizo za dva, ki jo zlahka prestavljamo po vrtu, kadar iščemo senco ali samoten kotiček.
Mize so lahko lesene, kombinacija lesa in kovine, v zadnjem času se uporablja steklo, ki je posebej prirejeno za uporabo zunaj. Stoli so leseni ali kombinirani s kovino in z mrežico. V zadnjem letu smernice narekujejo uporabo posebno prirejenih umetnih mas za izdelavo pohištva. Pohištvo iz teh materialov je zanimivih oblik in zaradi visoke kakovosti materialov in izdelave hkrati tudi ekskluzivno.

Šele ko smo izbrali vrtne stole in mizo, se lahko odločamo za druge pomembne elemente vrta ter dodatke, ki bodo skupaj z osnovnimi elementi oblikovali skladno podobo vrta ter bodo zunanji bivalni prostor osmislili.

Oblikovalci vrtnega pohištva so sprejeli izziv in klasičnemu vrtnemu pohištvu se je pridružilo moderno vrtno pohištvo z novimi vrtnimi ležalniki, vrtnimi mizami, vrtnimi nizkimi zofami in senčniki. Pojavili so se nove oblike in novi materiali za izdelavo vrtnega pohištva. Značilne za nove kolekcije vrtnega pohištva so kombinacije različnih materialov, kot so les, kovina, pletiva, sintetične mrežice in steklo različnih barv.
Vrtno pohištvo, izdelano iz različnih materialov, kot so tikov les, kovina, sintetične mrežice in pletiva, različne barve blazin in mrežic nam omogočajo široko izbiro. Smernice, ki jim sledijo oblikovalci vrtnega pohištva, našo izbiro še oplemenitijo.

Kovinsko vrtno pohištvo iz nerjavečega jekla, aluminija pomeni izziv ljudem, živečim v modernih predelih mest. Z lahkotnimi linijami in oblikami, ki lahko sledijo kakršnemukoli stilu, se kovinsko vrtno pohištvo poda na tako rekoč vsak prostor, idealno je za kotičke mestnih teras in balkonov, ki jih spremeni v prave oaze sprostitve in užitka. Pleteno vrtno pohištvo je izdelano iz sintetičnih pletiv, odpornih proti vremenskim in okoljskim vplivom. Zaradi izredne prožnosti pletivo lahko sledi linijam zahtevnih oblikovalcev in tako je pleteno vrtno pohištvo pravi izziv za inovativne oblike. Leseno vrtno pohištvo, izdelano iz visokokakovostne tikovine, je trajno in s svojo sivo barvo čaroben okras vrta. Terase mestnih okolij in podeželski vrtovi, ki jih bogati leseno vrtno pohištvo, postanejo bivalno okolje brezčasne lepote.