PREHOD,d.o.o.
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

Vrtno pohištvo na Facebook-u

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK POSLOVNI DAN  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA 15:00-19:00  
  ČETRTEK 15:00-19:00  
  PETEK 15:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: +386 (0)4 281 03 00
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • ZANIMIVO

  posebnosti vrtnega pohištva

Domov > Vrtne-kuhinje > Index

VRTNE KUHINJE

Vrtna kuhinja je poleg vrtnega pohištva pomemben element vrta. Ste že kdaj pomislili na nakup vrtne kuhinje? Kuhanje na vrtu postaja nov izziv sodobnega človeka.

Vrtno kuhinjo WWOO si lahko ogledate v prodajnem salonu eksperimentalnega studia PREHOD v Kranju.

Vrtna kuhinja WWOO

Z različno sestavo in postavitvijo kuhinje WWOO se lahko do popolnosti približamo željam uporabnikov. Širina enega modula kuhinje WWOO je 150 cm, višina pa je lahko 130 cm ali 200 cm. V naš izbor funkcionalnih elementov poleg vrtnega žara Kamado lahko vklopimo še klasični vrtni žar, peč za peko, viseči kotliček za kuhanje in pomivalno korito. Na police lahko zložite drva in lesene zaboje za shranjevanje.

V eksperimentalnem studiu Prehod bo na ogled vrtna kuhinja WWOO od avgusta naprej. S pomočjo svetovalca si lahko vrtno kuhinjo WWOO ogledate. Z veseljem vam bomo predstavili različne možnosti postavitve in uporabe.

Sestavni del vrtne kuhinje WWOO je tudi vrni žar, ki predstavlja eno od možnosti uporabe Kamado žarov. Princip delovanja izhaja iz Japonske. Seveda lahko v vrtni kuhinji WWOO uporabite tudi vrtni žar Kamado Joe ali Grill Dome, Primo in drugih.

Pri zasnovi za izdelavo vrtne kuhinje sodeluje arhitekt.

 

vrtna kuhinja iz lesa padukVrtna kuhinja čaka, da jo sonce in dež obarvata v prekrasno sivo barvo.

Ste se v vročih poletnih dneh kdaj zalotili med sanjarjenjem o kuhanju na prostem? Kjer bi bili v stiku z naravo, a bi kljub temu lahko preprosto uživali ob kuhanju. Na domačem vrtu na primer?

Vsi, ki si lastimo hišo z velikim vrtom ali leseno teraso, imamo hišo na morju, lahko uživamo v čarih vrtne kuhinje. Če smo poleg vsega še veliki ljubitelji vrtnih zabav, na katerih hrana igra glavno vlogo, začnimo razmišljati o kuhanju na prostem. Kuhinja na prostem bo v toplih poletnih dneh postala mesto vsega dogajanja na domačem vrtu. Tu bodo senca, hrana in tako zelo zaželena ohlajena pijača.

Prva prednost vrtnih kuhinj je prostornost v naravi, na zraku, ki nam omogoča lažje delo. Prav tako pa kot glavni kuhar v vročih poletnih dneh, ko se večina aktivnosti odvija zunaj na vrtu, ob bazenu, niste ločeni od drugih.

V primeru nepredvidljivih poletnih neviht pa vse nevšečnosti odpravimo tako, da vrtno kuhinjo postavimo pod streho ali pod pergolo.

 

LETNA KUHINJA – VSE PREDNOSTI KUHANJA NA PROSTEM


Letna kuhinja nam v toplih poletnih dneh olajša kuhanje, prav tako pa nam omogoča, da se med kuhanjem družimo s prijatelji, ki so se udeležili naše vrtne zabave. Kljub temu, da ste stopili v vlogo glavnega kuharja, vam bo v veselje opazovati nadobudne lovilce sončnih žarkov na udobnih vrtnih ležalnikih ob domačem bazenu, prav tako pa bodo atmosfero zapolnjevali navdušeni glasovi tistih obiskovalcev, ki se bodo ob veliki vrtni mizi predajali sproščenemu klepetu ob hladni pijači.

Prava izbira lesa za izdelavo vrtne kuhinjeEdino visoko kakovostni in izbrani materiali so primerni za izdelavo zunanje vrtne kuhinje.


Letna kuhinja izvira iz krajev, ki poznajo popoldansko 'siesto', saj so tamkajšnji prebivalci zaradi vročine v zaprtih prostorih raje kuhali na prostem. Danes nam različne naprave za hlajenje prostorov našega doma sicer omogočajo prijetno opravljanje gospodinjskih opravil tudi v zadušljivih poletnih dneh, vendar je kuhanje na prostem kljub temu nekaj svojevrstnega.

Z našo pomočjo si lahko na domačem vrtu ustvarite čudovito oazo za kulinarične eksperimente in jo uporabljate iz enega samega preprostega razloga – ker vam je to pač všeč.

KUHINJA NA PROSTEM – KAKO JO ZASNOVATI?


Velikost vrtne kuhinje se lahko povsem prilagodi vašim željam – vrtna kuhinja je lahko večja ali manjša. Manjše kuhinje so zasnovane bolj minimalistično, a kljub temu funkcionalno. V večini so sestavljene iz dveh glavnih elementov – pomivalno korito in vrtni žar.

Vrtna kuhinja in izbira materialov za zunajo uporabo.Sonce že počasi barva vrtno kuhinjo iz paduka.


Večje vrtne kuhinje pa so sestavljene iz velikega pomivalnega korita, velikega delovnega pulta, vgrajen imajo celo kamin za zunanjo peko in štedilnik. Kot zadnji in najpomembnejši element prestižnih vrtnih kuhinj v vročih poletnih dneh pa nastopi hladilnik – lahko se odločite celo, da boste v svojo vrtno kuhinjo vgradili kar dva, enega za hrano in drugega za hlajenje pijače.

Tako kot v naši domači kuhinji, je treba tudi pri načrtovanju postavitve letne kuhinje paziti, da bomo elemente razporedili tako, da bo kuhinja čim bolj funkcionalna. Prav tako pa ne smemo pozabiti na priključke za elektriko in večerno razsvetljavo, saj bodo vrtne luči na našem vrtu ustvarile prijetno atmosfero tudi ob večerih in naše vrtne zabave se bodo lahko podaljšale pozno v noč.

vrtna kuhinjaVrhunsko izbran in kakovosten les je primeren za izdelavo elementov vrtne kuhinje.


Letna kuhinja naj se nahaja pod nadstreškom, ki bo ob krajših poletnih nevihtah nudil zaščito pred dežnimi kapljami, prav tako pa bo uporabnike ščitil pred močnim poletnim soncem. Vlogo nadstreška pa lahko odlično odigra tudi velik vrtni senčnik ali lesena terasa.

 

VRTNA KUHINJA – PREMIČNA ALI FIKSNA


Vrtna kuhinja je lahko premična ali fiksna. Fiksne so običajno pod velikimi nadstreški, elementi pa so izdelani iz materialov, ki so dovolj odporni, da ostanejo zunaj tudi pozimi (teak les, nerjaveče jeklo ...).
Premične kuhinje so primerne zlasti za tiste, ki pozimi kuhinjskim elementom ne morejo nuditi zadostne zaščite, imajo pa dovolj prostora, da jih preko zime pospravijo v suh in pred snegom in vlago zaščiten prostor.

Ne glede na to ali je vrtna kuhinja fiksna ali premična je vsekakor zaželena na sodobnih vrtovih.

 

Ogrodje vrtne kuhinjeVrtna kuhinja iz lesa padauk v času izdelave.

Lesena vrataVrata vrtne kuhinje