PREHOD,d.o.o.
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

Vrtno pohištvo na Facebook-u

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK POSLOVNI DAN  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA 15:00-19:00  
  ČETRTEK 15:00-19:00  
  PETEK 15:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: +386 (0)4 281 03 00
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • ZANIMIVO

  posebnosti vrtnega pohištva

Domov > Vrtna-oprema > Index

VRTNA OPREMA

Vrtni žari in kurišča, vrtni senčniki, vrtne luči, so nepogrešljivi elementi na vrtu, prav tako tudi okrasni lonci ali lesena okrasna korita. Vrtu podarjajo individualnost in odkrivajo naš značaj.

Pogosto na vrtu potrebujemo tudi večje elemente, kot na primer leseni podest, na katerega lahko postavimo vrtno garnituro , ali vrtne pregrade in letne kuhinje. Ob bazenih je nepogrešljiva tudi vrtna prha.

Vsa oprema, ki jo vgradimo ali postavimo na vrt, povečuje uporabno vrednost našega vrta in naredijo bivanje na njem še prijetnejše.

Vrtne letne kuhinje
Vrtna letna kuhinja iz lesa padouk na strehi objekta Dunajski kristali. Pomembno pri izdelavi vrtne letne kuhinje je uporaba kakovostnega lesa. Najprimernejši les za izdelavo vrtne kuhinje je les tik ali padouk.

Leseni vrtni podesti
Bazen z lesenim podestom iz lesa padouk. Tikovina in padouk sta primerna lesova za izdelavo obrob ob bazenih, za izdelavo cvetličnih korit, lesenih teras in vrtnih kuhinj.

Vrtno jadro Ingenua
Vrtna jadra so nov zanimiv element na sodobnih vrtovih.

Vrtni senčniki
Vrtni senčniki so lahko okrogli, pravokotni ali kvadratni. Drog vrtnega senčnika je lahko postavljen centralno ali stransko.

Vrtne luči
Pri vrtnih lučeh se lahko uporabijo halogenske, led in varčne svetilke.

Vrtni žari in kurišča
Vrtni žari in kurišča so izdelani iz nerjavnega jekla, litega železa ali cortena.

Vrtni lonci
Vrtni lonci so izdelani iz gline, so različnih barv in velikosti. Vrtni lonci so odporni proti zmrzali.

Lesena vrtna korita
Zunanja lesena korita so narejena iz lesa padouk ali tik. Izdelujejo se na podlagi načrta v različnih velikostih. Korito ima lahko nerjavno vložno korito ali pa se izdela kot pokrivalo na že obstoječa korita.

Zunanje vrtne prheVrtne prhe so izdelane iz nerjavnega jekla in so lahko fiksne ali premične. Uporaba dodatnih tikovih plošč na stojišču nam omogoča prijetnejšo uporabo. Vrtni tuš je zaželen dodatek pri zunanjih bazenih.

vrtni umivalnikVrtni umivalniki iz lesa tik ali padouk lahko postavite na prostor ob bazenu, v vrtni kuhinji ali na zelenjavnem vrtu. Poleg uporabne vrednosti imajo še visoko estetsko vrednost. Sodobne smernice na vrtu narekujejo postavitev lesenih vrtnih umivalnikov. Tudi vrtna lesena korita so lahko izdelana v podobnem slogu.

Vrtne kuhinje

Vrtne kuhinje so vedno izdelane tako, da se najbolje skladajo s prostorom na vrtu in z našimi potrebami. Izdelane so iz materialov, ki niso občutljivi na vremenske pogoje, iz nerjavnega jekla, trajnih vrst lesa, kamna ali tudi nekaterih sintetičnih materialov. Če za izdelavo vrtne kuhinje uporabimo les, imamo lahko zelo veliko možnosti in prostora za oblikovanje po naši meri.

Vrtni podesti

Vrtni podesti so praviloma izdelani iz trajnih in kakovostnih vrst lesa, saj so pogosto v neposrednem stiku z nami. To je lahko lesena terasa, na katero postavimo nizko vrtno garnituro ali podest ob bazenu, ki je namenjen poležavanju, ali pa samo prehod med različnimi deli vrta.

Vrtne pregrade

Povsod, kjer želimo zase  ustvariti bolj intimno bivalno okolje ali prostor na vrtu, nam bolj ali manj zastrta vrtna pregrada  omogoči potrebno zasebnost. Pregrade so lahko estetsko oblikovani premični elementi, kot na primer pregrada »Sticks« ali prostoru prilagojene nepremične pregrade iz trajnega lesa, ki pa največkrat služijo za popolno zastiranje pogleda iz okolice.

Vrtni žari in kurišča

Vrtne zabave si skoraj ne moremo zamisliti brez tega pripomočka, ki pripravo hrane spremeni v zabaven družabni dogodek. Vrtni žari so lahko samostojni ali namizni. Vrhunsko oblikovan žar ni samo uporaben dodatek, ampak nam še dodatno obogati vrt. Pravi ljubitelji ognja si bodo omislili vrtna kurišča, ob katerih se bodo vrstila nepozabna doživetja. Samo slediti moramo svojim željam in na vrtu bo vse poletje živahno. Vrtni žari Eva Solo in ognjišča Extremis vrt spreminjajo v obljudeno enoto našega domovanja.

Vrtne luči

Vrtne luči nam podaljšajo bivanje na večernem vrtu. Osvetljujejo nam pot in znano okolje pokažejo v povsem drugačni podobi. Osvetlijo malenkosti, ki jih podnevi ne vidimo. Vrtne luči se ločijo po materialih, oblikah, velikosti in namembnosti. Pritrjene na zidove zgradb so pravi okras, razkazujejo pročelja in zanimive fasade. Talne vrtne luči osvetljujejo poti, male lučke pod drevesom krošnjo spremenijo v skrivnostno prizorišče igre svetlobe in senc. Ljubke namizne lučke ustvarjajo posebno razpoloženje ob večernem druženju na terasi. Nepogrešljive so na vrtnih zabavah. Velikost, oblika in stil vrtnih luči morajo biti v skladu z velikostjo vrta, s slogom preostale opreme vrta ter okolja ali objektov, ki jih osvetljujejo.

Vrtni senčniki

Poletja so lahko zelo vroča in sonce lahko neprijetno žge. Da se bomo lahko hladili v senci, si na vrt ali leseno teraso postavimo vrtne senčnike. Ti so lahko del vrtnih garnitur ali samostojen element, ki ga po potrebi prestavljamo in tako prenašamo senco s seboj v katerikoli kotiček vrta. Še več sence nam dajejo atraktivni veliki senčniki Shax, ki naš vrt hkrati prijetno popestrijo.

Vrtni okrasni lonci

Vrhunsko oblikovani vrtni okrasni lonci so lahko pravi okras bivalnega vrta ali drugega zunanjega prostora. Široka izbira oblik keramičnih okrasnih loncev in drugih posod, različnih velikosti od manjših do zelo velikih,  omogoča njihovo postavitev povsem po potrebah uporabnika.

Lesena okrasna korita

Lesena okrasna korita na našem vrtu imajo vedno dve namembnosti, so prostor za zasajanje rastlin in izreden dekorativni element. Prav naravni les daje okrasnim koritom na našem vrtu posebno mesto. Okrasna lesena korita so izdelana po meri in potrebah uporabnika. Velikosti lesenih korit so prilagojene predvidenim zasaditvam, manjših ali velikih rastlin, grmovnic in tudi dreves.

Vrtne prhe

Vrtne prhe so nepogrešljiva oprema ob bazenu ali plavalnem ribniku. Estetsko oblikovane in praktične za uporabo predstavljajo dodatno uporabno vrednost našega vrta.

Leseni vrtni umivalniki

Če imamo na vrtu tikovo vrtno pohištvo in vrtno kuhinjo izdelano iz tikovega lesa je zaželeno, da so tudi ostali uporabni elementi na vrtu izdelani v podobnem slogu. Leseni vrtni umivalnik je novost, ki ga lahko postavimo ob bazen, na cvetlični vrt, na zelenjavni vrt ali vrtno kuhinjo.

Ljubitelji hišnih ljubljenčkov ga bodo tudi z veseljem uporabljali.

 

Vabimo vas na ogled vrtnih dodatkov